23 Şubat 2009

evde 1 dk.da salep yapın...


Salep, kış günlerinin en güzel içeceği... Eskisi gibi ne salepçiler var etrafta ne de artık bütün pastaneler salep satıyor.

Durum böyle olunca da bakkaldan marketten içmeye hazır saleplerden almaya başladık... Kimi eh işte idare eder, kimi kötü her kış ara sıra böyle bir iki kez hazır saleplerden aldık... Ama o kutulardaki katkı maddelerinin kokusu ya da kıvamı bir süre sonra fazla gelmeye başladı ve almaktan vazgeçtik...

Sonra birgün nasıl olduysa evde çok basit olarak uygulanabilecek bir tarif bulduk, hem pratik hem ucuz, hem temiz hem güvenilir olan bu salep’in tadı inanılmaz derecede gerçek olduğu gibi hazırlanması da neredeyse 1-2 dakika sürüyor.

Bugüne kadar niye yapmamışız bilmiyorum...

İşti size 1 dakikada evinizde yapabileceğiniz salep tarifi;

Cevzeye bir bardak sütü koyuyoruz.
1 tatlı kaşığı tepeleme “Buğday nişastası”nı
ve arzuya göre toz şekeri (ki o da 1.5 tatlı kaşığı kadar) ekliyoruz...
topaklanmasını engellemek için karıştırıyoruz
(buğday nişastasının kokusu uçsun diye) biraz kaynatıyoruz ve bardağımıza koyuyoruz...

Ve tabii ki üzerine bol tarçın...
(allalla salepçiler de böyle mi yapıyormuş dedirtecek kadar aynısı oluyor)

... bu kadar basit... artık ben de salep yapabilirim :)